Werking Pre-Loved

Ook zo'n overvolle kledingkast, maar geen tijd om je kledij zelf te verkopen?
Wij doen het voor jou, met plezier! 

Jij bezorgt ons jouw kleding en that's it! Klinkt super, toch?
Zodra wij jouw spulletjes binnen hebben, hoef je hier niet meer naar om te kijken. Wij fotograferen jouw items, kiezen de gepaste, best mogelijke, prijs en verkopen de items via onze webshop en in de winkel.


Hoe werkt het juist? 

Je kan jou items bij mij binnenbrengen op 2 manieren;
- Verzenden via Bpost (Kosten zijn voor jou, kostprijs rond de €12,50 voor een doos tot 30kg)
- Persoonlijk afgeven in onze winkel te Turnhout (binnen de openingsuren én op afspraak).

We vragen op voorhand foto’s van de items om zo jouw kledingstijl te kunnen bekijken en te oordelen of deze past bij wat we zoeken.


Binnenbrengen is steeds op afspraak!

Hierna worden de items grondig bekeken en geselecteerd, wij houden hierbij rekening met de staat en het seizoen. De kleding moet binnen de stijl van onze webshop passen, dus kijk hier zelf eerst zeker naar! Het merk maakt voor ons niet uit, zolang het in goede staat verkeerd, het item van deze tijd is en binnen onze stijl past. Onze doelgroep is ongeveer 18 tot 40 jaar, dus let erop dat dit zeker van toepassing is bij jouw kleding.

Items van Zeeman, Shein, Wibra,.. worden nooit aangenomen.

Kleding die niet wordt geselecteerd, kan terug worden opgehaald/teruggestuurd, of kan gedoneerd worden aan een lokaal goed doel.


Let erop dat jouw kleding in de stijl past die we verkopen. Items die niet meer van deze tijd zijn of niet aansluiten bij onze doelgroep, worden niet geselecteerd. Merken in de stijl van Cassis, Steps, Paprika, Mexx, Esprit,.. worden doorgaans niet geselecteerd omdat deze niet aanleunen bij onze doelgroep. Op onze webshop kan je bekijken wat we zoal verkopen. 

Wij vragen steeds foto's van de items vooraleer er een afspraak wordt gemaakt, dit om het proces voor beide partijen te vergemakkelijken.

Vraag jezelf ook altijd af: zou ik dit zelf nog kopen?

Kledij dient netjes gewassen + gestreken binnen gebracht te worden. Kledij met gaatjes, vlekken,.. wordt nooit aangenomen. Indien een groot deel van de binnengebrachte items wel gaatjes, vlekken,.. bevatten, wordt hiervoor een administratiekost aangerekend.

Er mogen maximum 45 items per keer worden binnengebracht bij preloved items. Bij meer dan 45 items vragen we om 2 afspraken in te plannen. Voor overstock is dit anders, dit wordt steeds van tevoren besproken.

Wat krijg ik nog voor mijn binnengebrachte items?
Sinds kort werken we met 2 formules. Hieruit kan je zelf kiezen.

OF Je krijgt 30% van de winst uitbetaald. Deze wordt iedere maand op jouw rekening gestort.

OF je ontvangt 50% van de winst in een cadeaubon. Deze kan je dan online of in de winkel gebruiken.Ik heb mijn spullen binnengebracht, wat nu?
Nu hoef je er niet meer aan te denken, wij doen het werk voor jou.
Zodra de items zijn geselecteerd en geprijsd, start de verkoop van jouw spullen en kan je er geld mee verdienen.
De prijzen worden door ons bepaald, dit wordt bepaald door de staat en het merk. De winst wordt verdeeld volgens de formule die jij wenst. Je wordt iedere maand uitbetaald via overschrijving, of ontvangt iedere maand een tegoedbon.
Jouw items mogen 8 weken lang aan dezelfde prijs blijven staan. Stuks die na 8 weken niet weg zijn, worden afgeprijsd en blijven dan nog 2 weken online staan. De stuks die na deze 10 weken niet verkocht zijn, kunnen ook weer terug opgehaald/teruggestuurd of gedoneerd worden. Een langere duurtijd qua verkoop kan, mits overleg.

Voor preloved items ontvang je gemiddeld tussen de €4 & €8 per stuk bij overschrijving, of €7,50 tot €15 bij een tegoedbon. Voor overstock is dit gemiddeld tussen de €6 & €14 per stuk bij overschrijving, en €10 tot €20 bij een tegoedbon. LET OP; dit is een indicatie. Het kan altijd iets minder of meer zijn, naargelang het merk en soort item. 


Let op: Bikini's (tweedehands), slaapkleding, sportkleding en gedragen schoenen kunnen niet binnengebracht worden.


Na het binnenbrengen, ga je akkoord met deze voorwaarden:

Kledij binnenbrengen is steeds op eigen risico. De verkoopprijs wordt steeds door ons bepaald. De prijzen kunnen in de periode waarin jou items te koop staan gewijzigd worden om de verkoop vlotter te laten verlopen. Items die niet verkocht zijn na jou verkoopperiode dienen telkens binnen de 2 weken terug opgehaald worden indien gewenst, zo niet worden deze gedoneerd aan een goed doel. Ook items die niet tijdig opgehaald worden, gaan naar een goed doel. De einddatum van de verkoop dien je zelf in de gaten te houden, en je dient ons hiervoor zelf te contacteren. Het ophalen van niet verkochte goederen is steeds op afspraak

In geval van ziekte of vakantie, kan het zijn dat de uitbetalingen wat opschuiven. Dit wordt vermeld op onze socials.


Ook items uit overstock zijn zeer welkom bij ons! Voor meer info over het verkopen van overstock, stuur ons ook gerust een e-mail of vul hieronder het contactformulier in!

LET OP; in de periodes tussen 25/06 - 15/07 & 20/12 - 15/01 nemen wij geen kleding aan vanwege de seizoenswissel. 


Klinkt dit interessant, het perfecte concept voor jou of had je graag meer informatie? 

Vul gerust hieronder het contactformulier in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 

Contact formulier