Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

De gegevens van de verkoper 

Naam van bedrijf: Pre-Loved BV

E-mailadres: preloved@outlook.be

Adres: Sint-antoniusstraat 14/16, 2300 Turnhout

Ondernemingsnummer: BE0795270039

Aanbod en bestelling

We beschrijven altijd zo volledig en mogelijk wat we verkopen en hoe het bestelproces zal verlopen. De beschrijving is in elk geval voldoende om je een goede beoordeling te laten maken. Als we gebruik maken van afbeeldingen, zijn deze waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden goederen en/of diensten.

Je bestelling is compleet en de overeenkomst tussen ons is definitief zodra jij jouw bestelling online plaatst en zodra we voor je betalingstransactie met krediet- of debetkaarten de goedkeuring door de uitgever van de kaart ontvangen hebben. Wij accepteren betalingen via ons online betaalplatform. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen bij de levering en/of niet-levering van uw bestelling. Bestellingen zonder geldige betaling op naam van de geregistreerde kaarthouder worden niet verwerkt.

Om een ​​product aan te kopen, voeg je het product toe aan je winkelmandje. Je geeft je contactgegevens en/of facturatiegegevens in. Bij betaling is je aankoop definitief.

Bij het plaatsen van je bestelling dien je jouw eigen adres grondig na te kijken. Fouten in het aanvankelijk adres zijn immers voor rekening van jou als klant. Wanneer een bestelling bij ons ontvangt als terugkomt van een fout van een volledig adres, wordt hiervoor automatisch een vergoeding van 6,95 euro aangerekend om het pakketje opnieuw op te sturen naar uw juiste adres.

Zowel bij de terugbetaling als wanneer het pakket opnieuw wordt verzonden.

Herroepingsrecht

Als je goederen bij ons koopt, heb je gedurende 10 dagen vanaf de levering het recht om te beslissen of je de goederen wel/niet wil houden. Je kan je bestelling dan zonder betaling van een boete en zonder reden ervan terugsturen. Binnen de 10 dagen dat we je bestelling teruggekregen hebben, betalen we je de volledige aankoopprijs terug doormiddel van een overschrijving.(excl de gemaakte verzendkosten)

Het terugzenden van goederen kost voor jou €6,65 (in België).

Het retourneren van afgeprijsde artikelen, juwelen of haaraccessoires is niet mogelijk.

Wij wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen van jouw en deze grondig gecontroleerd te hebben.

Tijdens de eerste 10 dagen na de levering verwachten we dat je zorgvuldig omgaat met de bestelling en de verpakking. Als je de goederen nog wil kunnen terugsturen zoals hierboven beschreven, mag je ze enkel in die mate uitpakken/passen als nodig is om te beoordelen of je het item wenst te behouden. Teruggestuurde goederen mogen gepast zijn, maar mogen niet gebruikt zijn. Als je de goederen terugstuurt, moet dit inclusief label zijn. Indien het label niet meer aan de kleding hangt, kunnen wij deze helaas niet terugnemen.

Je kan je retourpakket retourneren via de post of door dit binnen te brengen in onze winkel.

De prijs

Tijdens de periode die we in ons aanbod vermelden, wijzigen onze prijzen niet, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in BTW-tarieven.

Onze prijzen zijn inclusief alle belastingen, BTW, taken en diensten. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan. 

Bij een foutieve prijs, zoals enorm lage prijzen, bugs bij het invoeren van een product, opnulzetting van de bedragen, is Preloved BV niet verplicht deze goederen te leveren. Dit gaat louter om een foutieve prijs, en Preloved BV mag hiervoor de bestelling aanpassen of annuleren.

Betaling

Wij kunnen enkel betalingen ontvangen via de betaalmodules op onze website.

Om een ​​veilige online betaling en de veiligheid van je persoonsgegevens te garanderen, worden de transactiegegevens versleuteld.

Conformiteit en Garantie

Wij garanderen dat onze goederen conform zijn aan je bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die rekening houden met de specificaties van het product.

Levering en uitvoering

Alle goederen en diensten worden geleverd zoals opgegeven bij de bestelling.

Behoudens uitzonderingen, die bij de vermelde leveringen zullen worden, worden aangekochte producten binnen de 5 werkdagen na bestelling en betaling door ons verzonden. De verzendtermijn bedraagt ​​1 à 5 werkdagen, uitgezonderd in vakantieperiodes of tijdens ziekte.

Als wij niet tijdig kunnen leveren, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.

Onze verzendingen gebeuren op eigen risico. Als je ons goederen terugzendt binnen de 10 dagen na aankoop omdat je ze liever niet wil houden, ben jij verantwoordelijk voor het transport.

Indien de door ons geleverde goederen tijdens het transport werden beschadigd, niet overeenkomsten met de artikelen die op de leveringsbon vermeld staan ​​of niet met de artikelen die je had besteld, moet je dit mogelijk zo snel en zeker binnen de 3 dagen laten weten en de artikelen naar ons terug sturen binnen de 10 kalenderdagen na ontvangst.

We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor gevolgschade wegens laattijdige levering van niet-levering door de transporteur die de onderneming heeft aangesteld. Onze aansprakelijkheid blijft in dergelijke gevallen beperkt tot de waarde van de artikelen waarvan wordt bevestigd dat ze niet door de klant werden ontvangen.

Cadeaucheques, kortingscodes en acties

Cadeaucheques hebben, zowel in onze webwinkel als in de winkel, een geldigheidsduur van 1 jaar.

Indien het aankoopbedrag van het product lager ligt dan de waarde van de cadeaucheque, zal Pre-loved een nieuwe cadeaucheque meesturen gelijk aan de waarde van het verschil. De uitgifte van deze cadeaucheque is gelijk aan die van de eerste uitgegeven cadeaucheque.

Indien het aankoopbedrag van het product hoger ligt, zijn betalingen vereist.

Kortingscodes, actiecheques en andere tijdelijke kortingen zijn geldig gedurende de periode van termijn geldig. Ze mogen niet met andere worden gecombineerd. Eveneens zijn ze niet noodzakelijkerwijs geldig in de winkel. Er kan nooit een geldbedrag worden uitbetaald en bij een omruiling of retournering van een artikel met korting.

Kortingscodes, actiecheques en andere tijdelijke kortingsmogelijkheid kunnen gecombineerd worden met een cadeaucheque, dat geldt als regulier betaalmiddel.

Bij verlies, ontvreemding van onleesbaarheid van beide de kortingscode/actiecheque als cadeaucheque ligt de verantwoordelijkheid altijd bij de consument.

Het vermenigvuldigen, wijzigen of manipuleren van kortingscode/actiecheque en cadeaucheque is niet toegestaan.

Website

Al de, op de website beschikbare, gegevens kunnen te allen tijde door Pre-loved worden aangepast.

De inhoud van de website is louter informatief en doet geen contractuele relatie ontstaan. Ondanks de uitgewerkte inhoud van de website te actualiseren, kunnen gegevens bevatten die verouderd of volledig zijn. De inhoud van de website is auteursrechtelijk beschermd. Door het gebruik van de website gaat u ermee akkoord dat het Belgisch recht van toepassing is op de inhoud van de website.

De verkoper is niet aansprakelijk voor:

  • het functioneren van de website;
  • voor elke voortvloeing uit de website van handelingen van schade met betrekking tot de website

    Overmacht

In het geval van overmacht zijn wij niet verplicht onze verplichtingen na te komen. In dat geval kunnen wij onze verplichtingen opschorten voor de duur van de overmacht, de overeenkomst van definitief ontbinden.

Overmacht is elke uitvoering die niet door onze eigen wil en controle de nakoming van onze verplichtingen van verhindert. Hieronder verstaan ​​wij onder meer, stakingen, brand, bedrijfsstoringen, energiestoringen, storingen in een (telecommunicatie-)netwerk van verbinding van gebruikte communicatiesystemen en/of het op moment niet beschikbaar zijn van onze website, niet of nietige levering van toeleveranciers of andere externe derden, ...

Intellectuele eigendom

Onze website, logo's, teksten, foto's, namen en in het algemeen al onze communicatie zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die oorspronkelijk bij ons, of bij onze toeleveranciers of andere rechthebbenden liggen.

Het is verboden gebruik te maken van en/of wijzigingen aan te brengen in de intellectuele eigendomsrechten zoals beschreven in dit artikel. Zo mag je bijvoorbeeld tekeningen, foto's namen, teksten, logo's kleurencombinatie, etc … niet gebruiken of kopieren.

Ook de volledige website, met inhoud van combinatie van lay-out, teksten, foto's, logo's, kleurpallet en met name de volledige stijl is auteursrechtelijk beschermd en mag dan ook niet worden gebruikt of gekopieerd.

Klachtenregeling en geschillen

We hopen natuurlijk dat al onze klanten 100% tevreden zijn. Als je toch klachten zou hebben over onze diensten, kan je ons contacteren via preloved@outlook.be. We doen er alles aan om jouw klacht binnen de 5 werkdagen te behandelen.

Op alle overeenkomsten die we hebben met onze klanten, is alleen het Belgische recht van toepassing en bij geschillen zijn enkel de toekomstige verwerkingen toestemmingen. Indien om redenen van internationaal recht toch een ander recht van toepassing is, zal bij de interpretatie van huidige algemene voorwaarden in de eerste plaats teruggegrepen worden naar Boek VI van het Wetboek Economisch Recht

Bijgerechtelijke regeling van het ingevoerde is de Consumentenombuds van de Federale Overheidsdienst ontvangen om elke aanvraag tot buitengerechtelijke regeling van consumentengeschillen te buitengerechtelijke. Deze zal op haar beurt de aanvraag betrekking zelf behandelen doorsturen naar een regeling. U kunt de Consumentenombudsdienst bereiken via deze link: https://www.consumentenombudsdienst.be//nl

Bij geschillen met een grensoverschrijdend karakter kan u een beroep doen op het Online platform voor geschillenbeslechting van de Europese Unie via deze link: https://ec.europa.eu/odr

Toepasselijk recht

De rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen zijn van toepassing op elk punt dat uit de overeenkomst zou gebeuren. De overeenkomst is uitgevoerd aan het Belgisch recht.

Contact formulier